Stagionello Evo 150 Kg Met Fumotic Vleesdroogkast Review

Of u nu verantwoordelijk bent voor de voedselbereiding voor een restaurant, een hotel of een ambachtelijke biologische vleesmarkt, als u wilt dat het vlees dat u uw klanten bedient van de hoogste kwaliteit is, kunt u het zich niet veroorloven om het uit te besteden. Er zijn bedrijven over de hele wereld die hun vlees met chemicaliën willen verpompen om kosten te besparen, maar als je authentiek, gezond, echtworst, salami en salumi, je zult ze moeten genezen door middel van traditionele salamiverwerking. Wat dit moeilijk maakt, is dat er tegenwoordig steeds minder bedrijven bereid zijn om dingen traditioneel te doen; als je alleen maar winst op de korte termijn wilt, is de verleiding groot om laagwaardig, chemisch gevuld vlees te gebruiken. Dit betekent dat het gemakkelijk is om onderscheidend te zijn en uw merk op de lange termijn op te bouwen. Het enige dat u nodig heeft, is een goede vleesbereidingskast en de mogelijkheid om uw vlees thuis te laten drogen.

Vergelijk het ook met de grotere Stagionello STGTIF0 om te zien welke meer waar voor het geld biedt.

Welke Kenmerken Hebben Zowel De Evo 150 Als Andere Stagionello-kasten Gemeen?

Zoals bij elke Stagionello, betekent het kopen van hun kasten het kopen van moderne technologie voor traditionele uithardingsmethoden.

De Stagionello Evo 150 is de vijfde grootste vleeswarenkast in de Stagionello-reeks na de STG200600, STG100300 en STGTWIF0 en STG200TF0 tweelingen. Het bedrijf maakt al tientallen jaren automatische vleesbereidingskasten en hun kleine maar zeer capabele assortiment weerspiegelt hun expertise. Deze modellen, die ook de STG100TF0 en STGPNTF60 bevatten, delen veel gemeenschappelijke kenmerken. Ze kunnen een verscheidenheid aan vlees genezen in slechts 20 dagen. Bekijk deze functies hieronder goed; het belangrijkste om te onthouden is dat u met een Stagionello-kast handsfree beheert van de drie kerncomponenten van een veilige en smaakvolle vleesbereiding: temperatuurregeling, vochtigheidsregeling en luchtstroombeheer.

Elke kast is ontworpen voor het beheer van drie belangrijke elementen: temperatuur, vochtigheid of luchtstroomregeling.

Je kunt elke Stagionello-kast in veel commerciële omgevingen gebruiken, waaronder restaurants, hotels, restaurants, boerderijen en biologische coöperaties. ClimaTouch is een gepatenteerde computerbewakingstechnologie die de vochtigheid, temperatuur, luchtstroom en pH continu bewaakt en aanpast tijdens de vijf uithardingsfasen (zouten, stoven; roken en aromatiseren; kruiden en drogen). De kasten zijn gemaakt van niet-giftig schuim en behouden een geïsoleerde omgeving die de smaak of gezondheid van vlees tijdens het uitharden niet in gevaar brengt. U kunt het Fumotic-systeem ook op elk moment gebruiken om koude rook en smaak toe te voegen.

Met het meertalige touchscreen-display kunt u het uithardingsproces volledig van buiten de kast regelen.

Stagionello’s zijn gebouwd om een leven lang mee te gaan. Ze zijn gemaakt van AISI 304 roestvrij staal, een niet-poreuze, voedselveilige en gemakkelijk te reinigen kwaliteit. Uiterlijk is uw eten zowel zichtbaar als veilig door de glazen panelen die vergrendeld zijn, zodat u uw vlees kunt laten zien terwijl het wordt uitgehard voor klanten, als u dat wilt. De kasten kunnen worden gebruikt bij temperaturen tot 32 C (32 C). Met digitale meldingssystemen en alarmen kunt u temperatuur, vochtigheid, verdamping en temperatuur volgen. Via een aanraakscherm kunt u de computer in vijf talen programmeren: Engels, Frans, Duits en Spaans.

U kunt maximaal 70 extra recepten in het geheugen opslaan, waardoor u kunt kiezen uit meer dan 100 verschillende soorten charcuterierecepten. Met de computers kunnen alle aspecten van de functionaliteit van de kast worden aangestuurd. Dankzij de gegevensregistratie aan boord kunt u nauwkeurige gegevens bijhouden die zowel financieel als gezondheidsgerelateerd zijn.

Welk Vlees Kun Je Genezen Met De Stagionello 150 Salamikast

Kies je salami; de Evo 150 zal zowat allemaal genezen.

Met de Stagionello Evo 150 kan bijna elke worst, salami of salumi gemaakt worden. Uw opties omvatten, maar zijn niet beperkt tot Cacciatore (ook bekend als Cacciatora of Cacciatorini), Chorizo, Ciauscolo, Fegatelli, Felino, Finocchiona, Genovese, Duitse salami, Hard, Kulen, Lardo, Napoletano, Milanese, Pepperoni, Saucisson, Soppressata, Spegepolse, Vysocina en Wintersalami. Naast salami kun je een scala aan salumi genezen, waaronder Proscuitto, Coppa, Bresaola, Cotechino, Guanciale, Lardo, Mortadella, Nduja en Pancetta. Het systeem is geavanceerd genoeg om zelfs de moeilijke zoutfase aan te kunnen bij het bereiden van langzaam gefermenteerde vleessoorten zoals capocollo (ook bekend als coppa of capicola).

De Stagionello Evo 150 Vleesuithardingskast: Belangrijkste Kenmerken, Voor- En Nadelen

De Evo 150 neemt ongeveer dezelfde ruimte in beslag als een grote woonkoelkast.

Nu hebben we de kenmerken besproken die door alle Stagionello worden gedeeld, dit is wat je alleen in de Evo 150 zult vinden. Het is een middelgroot model in de Stagionello-reeks met een uithardingscapaciteit van 150 kg (150 kg). Evo verwijst naar het nieuwe HACCP-systeem, dat is bijgewerkt om te voldoen aan de huidige internationale normen voor voedselveiligheid. Het bevat ook een paar interne ventilatoren voor een betere luchtcirculatie in de kast. De kast moet worden bewaard bij een omgevingstemperatuur van 32C (32C) en een relatieve vochtigheid van minder dan 90%.

De elektrische vereisten van de Evo 150 zijn bescheiden in vergelijking met die van grotere Stagionello-kasten; hij trekt 220 volt wisselstroom en verbruikt 3,42 kW met een piekafname van 14 ampère. De waterinlaat heeft een diameter van 3/10 cm terwijl de uitlaat een

maar kan tot 150 kg vleeswaren genezen in slechts 20 dagen.

De Evo 150 is iets groter en dieper dan een huishoudelijke koelkast. Het is 90 cm breed, 211 cm hoog en 78 cm van voor naar achter. De Evo 150 is 200 kg leeg. Het heeft roestvrijstalen verstelbare poten die extra stabiliteit bieden voor oneffen vloeren. U kunt ook zwenkwielen kopen om de mobiliteit te vergroten.

Het grootste probleem met de kast is de slechte garantie. Het dekt slechts 1 jaar onderdelen en arbeid, wat een zeer lage prijs is voor zo’n high-end apparaat. We hebben het volste vertrouwen in de klantenservice van Stagionellos en zijn niet verbaasd dat de kast na 10 jaar gebruik een grote reparatie nodig heeft.

Stagionello raadt aan om alle kasten halfjaarlijks te laten onderhouden om ze in goede staat te houden.

Wat Is Het Verschil Tussen De Stagionello Evo 150 En De STGTWIF0?

We raden aan om te upgraden naar de STGTWIF0 als u tot 200 kg vleesbereidingscapaciteit nodig heeft.

Afgezien van het hogere prijskaartje dat aan de STGTWIF0 is gekoppeld in vergelijking met de Evo 150, hebben de belangrijkste verschillen tussen beide kasten te maken met hun capaciteiten, hun afmetingen en hun elektrische vereisten. De STGTWIF0 heeft een grotere capaciteit en kan in 20 dagen tot 200 kg vlees genezen. Dit is 45 kg meer dan wat de Evo 150 kan.

De hogere capaciteit van de STGTWIF0 is te danken aan een grotere kast. In vergelijking met de Evo 150 zijn de hoogte en diepte ongewijzigd, maar de breedte groeit van 90 tot 57,5 cm. Ook het gewicht van de kast stijgt van 200 naar 550 kg. Opvallend is dat de elektrische eisen van de kast hetzelfde blijven. De STGTWIF0 trekt 3,21 kilowatt in plaats van 3,42, terwijl de maximale stroomsterkte iets stijgt van 14,6 A naar 14 A. Afgezien van deze verschillen, is het vermeldenswaard dat Evo is ontworpen om te voldoen aan alle HACCP-voorschriften in alle landen op het moment van productie.

Is Het De Moeite Waard Om Meer Uit Te Geven Aan De STGTWIF0 Dan Aan De Evo 150?

Als je een beperkt budget hebt, haalt de Evo 150 het meeste uit de STGTWIF0.

Om de vraag te beantwoorden of de prijsverhoging van STGTWIF0 ten opzichte van de Evo150 de moeite waard is, moet u de behoeften van uw bedrijf beoordelen. De STGTWIF0 is essentieel als u van plan bent 250-227 kg vlees per maand te verplaatsen. Als uw bedrijf echter meer bescheiden behoeften heeft en u verwacht niet dat u een capaciteit van 200-136 kg salami per maand zult overschrijden, bespaar dan geld en koop in plaats daarvan de Evo 150. Beide behoren gemakkelijk tot de beste uithardingsmachines op de markt, en het is onmogelijk om met geen van beide fout te gaan.

Canadezen . Helaas is Stagionellos mogelijk niet direct beschikbaar. We raden u aan om ze naar een Amerikaans adres te laten verzenden en ze vervolgens over de grens te rijden. Volg alle wetten en douanevoorschriften.

Als u ons onderzoek naar PMC nuttig vindt, kunt u onze inspanningen volgen om huishoudelijke apparaten maniakaal te blijven beoordelen door te winkelen via onze bovenstaande links.

We beloven te blijven vechten voor een schoon huis, tegen alle verschrikkingen die dieren en kinderen kunnen veroorzaken.